fbpx

Het nieuwe jaar is al volop aan de gang, de lente is alweer bijna in zicht! Onze goede voornemens worden nog steeds nagestreefd,  toch?! Vrijdagmiddag borrels, etentjes met vrienden, familiedagjes en cheatdays. Al die gezellige momenten kennen we wel. Om toch fit te blijven en het hartstikke leuk te houden, hebben wij van De Happy Fit Challenge voor jullie een aantal praktische tips op een rijtje gezet. Check it out!

Drink genoeg water

Water is je beste vriend! Zoals de meesten waarschijnlijk al weten: minstens 1.5 a 2 liter per dag! Blijf genoeg water drinken op dag om je lichaam te spoelen en je stofwisseling op gang te houden. Pluspuntje: je krijgt er ook nog een stralende huid door! Vind je het moeilijk om water te drinken? Koop een leuke fles waar jij blij van wordt en neem hem overal mee naar toe. Ook kun je een timer op je telefoon zetten zodat je niet vergeet te blijven drinken.

Binnen sporten

Met dit weer duik je liever je bed in dan dat je naar de sportschool gaat. Heel begrijpelijk. Toch zijn er genoeg manieren om nog even aan die spieren te werken binnenshuis. Probeer je tanden eens te poetsen terwijl je in een wallsit tegen de muur zit! Heb je wel eens een paar triceps dips gedaan terwijl je naar je favo serie kijkt? Wat dacht je van een paar jumping jacks tijdens het koken? Burn baby burn!

Gebruik de trap

Ga jij vaak met het ov, woon je in een flatgebouw of zit jouw kantoor op vijf hoog? Dan ben je waarschijnlijk vaak in de verleiding om te roltrap of lift te nemen. De ultieme fitgirl tip; ga eens gewoon traplopen! Voor stevige benen en billen is dit een must en je verbrandt mega veel calorieën. Je werkt hiermee niet alleen aan een betere jij maar ook aan een beter milieu. WIN WIN!

Ga eens lopen

Tijdens deze koude dagen blijf je liever binnen. Toch is het goed om een keer lekker te gaan wandelen. Buiten zijn is goed voor je! Een rondje wandelen om jou blok of door het bos zorgt voor meer zuurstof en door de zon maak je heel veel happy stofjes aan. Neem een vriendin mee en klets bij onder het genot van een lekker kopje koffie to go. Zo verbrand je niet alleen calorieën tijdens het bijkletsen maar zo zie je ook nog eens wat anders dan de binnenkant van je huis!

De plank challenge

Deze challenge komt steeds vaker voor. Met mega veel hits op Youtube van challenges in advocatenkantoren en gemeente instellingen, is de challenge een groot succes. En eigenlijk niet eens zo een heel gek idee. Heb jij hem al geprobeerd? Probeer dagelijks rond de middagpauze even vrij te nemen voor een 5 minuten plank challenge. Waar je bijhoudt wie het langst kan planken. Varieer eens met verschillende oefeningen. Ben jij al plank koningin van jouw kantoor?

Bootcamp club

Natuurlijk zijn de beste fit tips, gezond eten en lekker sporten. Met deze kou kan het soms wat moeilijk zijn en heb je misschien wat extra motivatie nodig. Schrijf je dan in bij een (sport) club. Wij van de Happy Fit Challenge sporten nog wekelijks buiten op de mooiste plekjes van Rotterdam. Waarbij we wekelijks gezonde recepten en thuis trainingen delen voor als je écht de deur niet uit wilt! Natuurlijk zijn er bij jou in de buurt ook leuke clubjes waarbij je elkaar lekker kan motiveren en  een fit 2019, écht een doel wordt! Wat zijn jouw manieren om fit te blijven?

Wil je meer info over onze fit challenges? Neem dan een kijkje op: https://dehappyfitchallenge.nl/challenge/

Liefs!