fbpx

Vermoeidheid? 5 tips voor meer energie

Dat gevoel van vermoeidheid en weinig energie kan heel erg vervelend zijn. Je bent niet vooruit te branden… Dat is voor de meeste vrouwen erg herkenbaar. Een tekort aan vitamine D, vitamine B12, jodium of ijzer kan hier een oorzaak van zijn. Om een handje te helpen hebben we in dit blog 5 tips op een rijtje gezet die zorgen voor meer energie door de dagen heen.

 

Zonlicht, vitamine D en B12

De zon is je beste vriend. Daarom is het belangrijk om dagelijks even een frisse neus te nemen. De zon produceert vitamine D en daar krijg je mega veel energie van! Tijdens de grijsachtige dagen is er helaas niet zoveel zon en krijg je hierdoor minder natuurlijke energie. Daarom kun je bij de apotheek vitamine D kopen om toch nog genoeg binnen te krijgen.

Ook vitamine B12 is een echte energiebooster. Deze vitamine zit alleen in dierlijke producten. Als vegetariër of veganist is het daarom een must om deze vitamine te slikken zodat je toch aan je dagelijkse hoeveelheid vitamine B12 komt (Gezondheidsnet, 2018).

 

Genoeg slapen

Weinig energie duidt vaak ook op te weinig slaap. Een gemiddeld mens slaapt tussen de 7 a 8 uur per nacht. Maak van slapen een prioriteit. Probeer voor het slapen even uit te checken zoals wij dat altijd noemen. Lees een boek, drink een kop thee en laat de dag rustig aan je voorbij gaan. Ga op tijd naar bed en zorg ervoor dat je kamer pikdonker is. Probeer geen telefoon of laptop mee te nemen naar bed voor je ultieme nachtrust.

 

Geen koffie en geen suiker

Hè, is koffie niet super goed voor extra energie? Goed, maar ook zeker erg fout. Door de cafeïne verstoor je de natuurlijke signalen van je lichaam. Het geeft de verkeerde seintjes door waardoor je lichaam niet op het juist moment in de ruststand raakt. Hierdoor raakt je lichaam helemaal uit balans en voel je alsmaar slechter.

Eigenlijk geldt precies hetzelfde voor suiker. Suiker is niet alleen slecht voor jouw balans maar is ook de ultieme dikmaker. Probeer daarom als je moe bent suiker te ontwijken. Haal je suiker en vetten uit gezonde voeding zoals fruit en noten. Een banaan of appel is zoveel beter en gezonder voor je lichaam!

 

Eet meer groente

Groen is goed! Nog beter als je je slecht voelt. Begin je ochtend met een rijk gevulde smoothie met bijvoorbeeld spinazie, courgette en boerenkool. Ga als tussendoortje voor snackgroente als worteltjes, komkommers, tomaatjes of paprika’s. Probeer ook tijdens de lunch lekker veel groente te eten, zoals een salade bijvoorbeeld. Schep tijdens het avondeten ook extra groenten op. Genoeg groen helpt met het opbouwen van een sterke weerstand. Nog een pluspunt; je krijgt er een stralende huid van.

 

Sporten

Ook al moeten we het honderd keer zeggen. Sporten is gezond en je krijgt er uiteindelijk veel meer energie van. Je maakt happy stofjes aan en het is ook super leuk! Zoek een sport die past bij jou en waar je ook echt blij van wordt. Vind je het leuk om te dansen, ga dan op dansles. Of ben je meer iemand die van hardlopen houdt? Doe dit dan ook een paar keer per week. Win win, je krijgt dan ook je vitamine D sneller binnen! Natuurlijk kan je ook lekker sporten met de Happy Fit Challenge! Is sporten echt niks voor jou? Probeer dagelijks even naar buiten te gaan en te genieten van het zonnetje die zo af en toe haar hoofd laat zien.

 

Natuurlijk zijn er ook andere aspecten die ervoor kunnen zorgen dat je moe en futloos bent. Wij zijn benieuwd naar jouw tips tegen vermoeidheid!

 

Liefs,

Demi & Maudi